Home » Σχόλια

In the mind of Harry Klynn

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟ 1999

Last feed update: Wednesday August 16th, 2017 07:21:52 AM

Στέλιος Παππάς: Το στωικό πρόσωπο της Αριστεράς που μάχεται και αντέχει

Wednesday August 16th, 2017 05:59:49 PM


Του Γ. Λακόπουλου«Τι κάνεις Στέλιο;» «Αγώνα, έχουμε και τίποτε άλλο;». Τυπική στιχομυθία όλων των εποχών με τον Στέλιο Παππα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Όταν ανακοινώθηκε ότι διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης συνέβη κάτι που θα θέλαμε να είχε αποφύγει ο δημόσιος βίος: παραβιάσθηκε ο άτυπος κώδικας για διακομματικό σεβασμό σε πρόσωπα που τον  έχουν κατακτήσει με τον βίο τους-και τον είχαν ως τώρα.
Η ΝΔ ανακοίνωσε εξυπνακίστικα ότι ο διορισμός «έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!». Προσωπικά ο Στ. Θεοδωράκης, ή κάποιος για λογαριασμό του, τουιτάρισε: «Εδώ Παππάς. Εκεί Παππάς. Παντού Παππάς. Αν και οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για αντικειμενική και αδιάβλητη… κλήρωση».
Και ένα μειράκιο -που  εκτελεί χρέη εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αυθαδίασε προκλητικά πουλώντας πνεύμα με την Τσεσμελή .. , μέσα στην αγνοία του: «Άλλο bus και άλλο μπαμπάς».
Για όσους έχουν ακόμη μέσα τους φιλότιμο και αισθήματα ντροπής  αυτές οι τρεις ανακοινώσεις συνιστούν κατάντημα. Αναφέρονται αβασάνιστα σε έναν άνθρωπο, ο οποίος με το ήθος, το αγωνιστικό και  προσωπικό του παράδειγμα στη διαδρομή του από την Καισαριανή ως τη Γλασκόβη, έχει διδάξει δυο γενιές. Είναι ο γονιός που μακάρι να είχαν όλα τα παιδιά, αλλά και το στέλεχος που μακάρι να είχαν όλα τα κόμματα.
Αν δεν ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ας ρωτήσει, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα πρόσωπα- δύο πρώην υπουργούς- στο κόμμα του, για να στείλει στο σπίτι του τον συντάκτη της ανακοίνωσης. Αν δεν πήρε είδηση το ελεεινό χιούμορ με τον «μπαμπά» η Φώφη, τώρα δεν έχει καμία δικαιολογία να κρατήσει στη θέση του τον πορτ παρόλ της. Και ο  Σταύρος, αν όχι ως πολιτικός τουλάχιστον ως  δημοσιογράφος, θα όφειλε να ξέρει ότι στην πολιτική υπάρχουν εσκαμμένα- για όσους δεν θέλουν να μετατραπεί σε ζούγκλα ο δημόσιος βίος.
Ο Στέλιος Παππάς, συντονιστής του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει στα πρόσωπα που έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση όσων ασχολούνται με τα κοινά, πέρα από τις  κομματικές προτιμήσεις τους. Έχει προσωπικές προδιαγραφές να γίνει πρότυπο δημόσιου λειτουργού -για να μην θυμηθούμε καριερίστες και λαμόγια, που έβαζαν τα κόμματα στο παρελθόν.
Παρών στον αντιδικτατορικό αγώνα -από τις γραμμές της  την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος,- παλιός ο εκδότης του περιοδικού της οργάνωσης- πέρασε στο  ΚΚΕ Εσωτερικού με τον Κύρκο και τον Μπανιά, γείωσε ως τώρα την πολιτική του δράση στην Καισαριανή, υπήρξε μάχιμος συνδικαλιστής στη ΔΕΗ.
Είναι ακέραιος άνθρωπος, λιτοδίαιτος, καθημερινός και πάνω από όλα ανήκει σ’ αυτούς που σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου τους αγόγγυστα- είτε τους κυνηγάει η χούντα είτε τους αδικεί η ζωή. «Είμαι καταδικασμένος να παραμένω αισιόδοξος», είπε πει σε μια συνέντευξή του.
Δεν είναι άνθρωπος της εξουσίας και δεν ξέρουμε γιατί ο Σπίρτζης τον προτείνει για τον ΟΑΣΘ -κάποιοι υποψιάζονται τυπικά ενδοκυβερνητικά παίγνια διαμόρφωσης συσχετισμών. Αλλά αυτό δεν αφορά προσωπικά τον Στέλιο. Αντίθετα θα περίμενε κανείς ότι η τοποθέτησή του σε άμισθη δημόσια θέση θα ήταν, και για τους πολιτικούς αντιπάλους του κόμματός του, εγγύηση διασφάλισής του δημόσιου συμφέροντος.
Πέρα από την αφοσίωση του στο καθήκον έχει και τα τυπικά προσόντα ως οικονομολόγος και επικεφαλής του οικείου επιμελητηρίου. Να μιλούν οι γόνοι για οικογενειοκρατία  -όσοι- έχουν κάνει το όνομά τους επάγγελμα- είναι εξωφρενικό.
Εν πάση περιπτώσει, αν υπάρχει κάποιος από το κυβερνητικό στρατόπεδο για τον οποίο θεωρείται  τουλάχιστον αθέμιτο να κάνουνε τα κόμματά ασκήσεις ευτελούς αντιπολίτευσης είναι ο  Παππάς. Όχι γιατί η σύγκρουσή του με τη χούντα, τα βασανιστήρια και η εξορία τον κατέστησαν εμβληματικό πρόσωπο στο χώρο  του, αλλά πρωτίστως γιατί η αναμέτρησή του με τις πιο βαριές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος, τον ανάδειξέ σε υπόδειγμα οικογενειάρχη και στυλοβάτη των ανθρώπων που παλεύουν με τις δυνάμεις των κατώτερων θεών.
Παραμένει ένας σεμνός μαχητής της ιδεολογίας του- με την οποία προφανώς πολλοί διαφωνούν -και ένας αποφασισμένος  άνθρωπος της κοινωνίας. Η ανάθεση δημοσίου αξιώματος σε πρόσωπα με λαμπρό και στωικό πρότυπο προφίλ τιμά την πολιτική. Και ρίχνει στην δημόσια περιφρόνηση όσους σπεύδουν -οι κακομοίρηδες- να κάνουν φτηνή  αντιπολίτευση. Διάολε, εκτός από την πολιτική υπάρχουν και οι άνθρωποι.

ΙΔΟΥ οι Νέρωνες της Ελλάδας

Wednesday August 16th, 2017 04:48:06 PM


Αρθρο του εκδότη της δημοκρατίας Ιωάννη Ν. Φιλιππάκη

Το μόνο που ενδιέφερε Φ. Μπόμπολα και Στ. Ψυχάρη ήταν η άσκηση επιρροής και η μεγέθυνση των περιουσιών τους 
Η μεγαλύτερη ζημιά τους είναι ότι δύσκολα θα επανέλθει ο σεβασμός προς τα ΜΜΕ στη συνείδηση του πολίτη

Η διαμορφούμενη κατάσταση στον χώρο των ΜΜΕ, η οποία κάθε μέρα λαμβάνει ολοένα πιο εκρηκτικές διαστάσεις, σίγουρα έχει όχι μόνο ηθικούς, αλλά και φυσικούς αυτουργούς. 
Και τα ονόματά τους (και οι διευθύνσεις τους) είναι γνωστά: Φώτης Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης!
Οι προδιαγραφές τους, εντελώς διαφορετικές. Ο ένας, κληρονόμος ενός πολύ ισχυρού, αν και αμφιλεγόμενου όσον αφορά τις πρακτικές του, ονόματος, αλλά και περιουσίας! Ο άλλος, επίσης κληρονόμος, με άλλου είδους κληρονομητήριο μεν, με αμφιλεγόμενο τρόπο δε, μιας αυτοκρατορίας του Τύπου. Η μεθοδολογία και των δύο, σχεδόν πανομοιότυπη: Επί δεκαετίες ρήμαξαν τον χώρο δραστηριότητας κάθε είδους ΜΜΕ στον οποίο αναμείχθηκαν, προκαλώντας τραγικά αποτελέσματα και δημιουργώντας συνθήκες ολικής καταστροφής ενός οικονομικού κλάδου που όχι μόνο απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους, αλλά και που η ομαλή λειτουργία του θα αποτελούσε βασικό πυλώνα κριτικής του πολιτικού συστήματος και, κατ’ επέκταση, στήριξης της ίδιας της πατρίδας μας.
Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκαν ήταν η άσκηση πολιτικής και κάθε είδους επιρροής, αλλά και η μεγέθυνση των προσωπικών περιουσιών τους. Με την επινόηση πολυδαίδαλων σχημάτων και τη βοήθεια «πρόθυμων» συνεργατών, κατάφερναν να ζουν βασιλικά και να αβγατίζουν τις περιουσίες τους επί δεκαετίες. Μέσω της καταστροφικής έκρηξης του Χρηματιστηρίου, της επιδεικτικής ανάμειξής τους σε, σχεδόν, κάθε είδους κρατικά έργα και προμήθειες, αλλά και της εγκληματικής τραπεζικής χρηματοδότησης που έτυχαν, έστησαν ένα ολιγοπώλιο (διπώλιο, ουσιαστικά), όχι μόνο μη επιτρέποντας σε οποιονδήποτε άλλον θέλει να αναπτυχθεί υγιώς χωρίς τα απαραίτητα «διόδια», αλλά δημιουργώντας και τις προϋποθέσεις στην πρώτη μεγάλη κρίση να καταρρεύσουν, σχεδόν εν μια νυκτί, και να συμπαρασύρουν μαζί τους ανθρώπους, επιχειρήσεις, τον ίδιο τον Τύπο τελικά.
Και, βέβαια, δεν ήταν μόνο οι οικονομικές συνθήκες που διαμόρφωσαν μέσω των στημένων σε πήλινα πόδια, όπως φάνηκε, επιχειρηματικών «γιγάντων» τους, αλλά και η ηθική απαξίωση που περιβάλλει πλέον τα ΜΜΕ. Η επιχείρησή μας αλλά και ο υπογράφων έχουν βιώσει πραγματικά τη χυδαία και απρεπή, «νταβατζιλίδικη» συμπεριφορά και των δύο. Δεν υποκύψαμε, αλλά πληρώνουμε ακόμα και σήμερα τις συνέπειες άρνησης στην υποταγή.
Και μπορεί επιχειρήσεις να ξαναστηθούν, θέσεις εργασίας να ξαναδημιουργηθούν, αλλά στη συνείδηση του μέσου Ελληνα πολίτη δύσκολα θα επανέλθουν ο σεβασμός και η αξιοπιστία προς τα ΜΜΕ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που οι δύο Νέρωνες του Τύπου «πέτυχαν».
Γιατί «Νέρωνες»; Μα, γιατί και οι δύο, με διαφορετικό τρόπο καθένας, απολαμβάνουν το καιόμενο τοπίο! Ο κ. Στ. Ψυχάρης, έχοντας την ευφυΐα να εξαφανισθεί στις υπερπολυτελείς κατοικίες του, παρακολουθεί σιωπηλός. Ο κ. Φώτης Μπόμπολας, χωρίς ίχνος ντροπής, είτε μέσα από το εγκαταλελειμμένο ανάκτορό του είτε μέσα από το υπερμέγεθες σκάφος του -που, σημειωτέον, έσπευσε να αφήσει να διαρρεύσει ότι πούλησε (;) γιατί δεν μπορούσε να το συντηρήσει (…)- εξακολουθεί να παριστάνει τον παράγοντα. Είτε προσπαθώντας να επηρεάσει το μέλλον των εκπλειστηριασθέντων περιουσιακών στοιχείων της ΠΗΓΑΣΟΣ είτε «πουλώντας» εκδούλευση, άμεσα ή έμμεσα, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση. Στη μεν κυβέρνηση, και κυρίως στα πλέον αφελή (μόνο;) μέλη της που «χειρίζονται» (ο Θεός να το κάνει!) τα των ΜΜΕ, εδώ και δύο χρόνια «παρέδωσε» τις εφημερίδες του και συνετέλεσε ουσιαστικά σε κάθε σχέδιο που θεωρητικά βοηθούσε τα πλάνα αυτών των επιπόλαιων κυβερνητικών στελεχών. Στην αντιπολίτευση σήμερα «πουλάει» την αναστολή έκδοσης της πλέον φιλοκυβερνητικής εφημερίδας. Και βέβαια, θα πρέπει να είναι εντελώς ανόητος αν πιστεύει ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης συμμερίζονται τις καυχησιές του.
Αντίστοιχα, θα πρέπει να είναι εντελώς αφελής αν πιστεύει ότι ένας επιχειρηματίας όπως ο κ. Σαββίδης, που δημιούργησε ό,τι δημιούργησε διά πυρός και σιδήρου σε μια χώρα όπως η Ρωσία, θα καθίσει να του κάνει κουμάντο ο καταστροφέας των ΜΜΕ.
Τελευταίο επίτευγμα του κ. Μπόμπολα και της ιδιότυπης συμμορίας που έχει γύρω του; Η κατάρρευση ενός δικτύου διανομής άνω του 50% του Τύπου, οι συνέπειες της οποίας κινδυνεύουν να είναι τραγικές για δεκάδες επιχειρήσεις που του είχαν εμπιστευθεί ουσιαστικά τη ζωή τους…
Και βέβαια, αυτά αφορούν τους άμεσα εμπλεκομένους. Αυτό που αφορά την ελληνική κοινωνία είναι η απόλυτη και διαφανής διερεύνηση της πορείας που δημιούργησε την καταστροφή. Οι ένοχοι είναι γνωστοί. Τα εγκλήματά τους, επίσης. Ο ουσιαστικός νομικός χαρακτηρισμός τους είναι η ηθική και η φυσική αυτουργία στην καταστροφή ενός ολόκληρου οικονομικού κλάδου. Ο τυπικός νομικός χαρακτηρισμός; Ας τον βρουν όσοι διατείνονται, μήνες τώρα, ότι προστατεύουν τη Δικαιοσύνη. Γιατί μία είναι η μέθοδος προστασίας της Δικαιοσύνης: Η δίκαιη λειτουργία της προς όφελος της κοινωνίας και μόνο! Και οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χαμός στο επιτελείο Μητσοτάκη μετά το φιάσκο με τις πυρκαγιές - Παραιτείται ο Βαρβιτσιώτης

Wednesday August 16th, 2017 04:13:34 PM

Χαμός τις τελευταίες ώρες στη ΝΔ μετά το πρωτοφανές επικοινωνιακό φιάσκο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διασυρθηκε στην απόπειρα να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις πυρκαγιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να επισκεφθεί το συντονιστικό της Πυροσβεστικής αιφνιδιαστικά. Όταν ενημερώθηκαν οι υπουργοί Δ. Τζανακόπουλος και Ν. Τόσκας, οι οποίοι βρίσκονταν στο Συντονιστικό από τις 07:30 το πρωί, προθυμοποιήθηκαν να τον ενημερώσουν αναλυτικά μαζί με τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Παρ’όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε την επίσκεψή του, γιατί χάλασε το επικοινωνιακό σόου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε για την παρουσία των υπουργών αφου το επιτελείο του ειναι για τα πανηγύρια και τελικά ο μόνος που αιφνιδιάστηκε ηταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αποκαλύπτεται πλέον πως ο εντελώς ανίκανος πρόεδρος της ΝΔ ουδέποτε θελησε να ενημερωθεί. Στόχος του ηταν να λαϊκισει. Αλλά την πάτησε. Οι υπουργοί ηταν εκεί.
Αμέσως στο  επιτελείο Μητσοτάκη επικρατησε αναβρασμός με τον έναν να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον για το πρωτοφανές φιάσκο. Λέγεται οτι ο τσακωμός δεν έχει προηγούμενο.
Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ειναι εξοργισμένος με τον επικοινωνιολόγο του Θωμά Βαρβιτσιώτη, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Για να ειμαστε ακριβείς ο Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση.
Μείνετε συντονισμένοι...

Οι πυρκαγιές έκαψαν και την πολιτική και την ενημέρωση

Tuesday August 15th, 2017 06:52:38 PM


Του  Γ. ΛακόπουλουΑπλά μαθήματα λογικής και σοβαρότητας.
-Πρώτον, όταν εκδηλώνεται μια πυρκαγιά αυτό που προέχει είναι η κατάσβεσή της- κριτική και  καταλογισμός ευθυνών μέσα στις φλόγες δεν νοούνται.
-Δεύτερον, η φωτιά όταν την ευνούν οι φυσικές συνθήκες είναι ανίκητη- σταματάει όταν δεν έχει τι άλλο να κάψει. Όσοι έχουν μετάσχει σε πραγματικές προσπάθειες πυρόσβεσης το ξέρουν.
Με αυτές τις δυο παρατηρήσεις προκύπτει ότι το θέαμα των πολιτικών που ερίζουν αυτές της ημέρες  για τις πυρκαγιές στα Κύθηρα, τη Ζάκυνθο, τον Κάλαμο και  αλλού, παραβιάζει κάθε έννοια λογικής και σοβαρότητας.
Αποτελεί εκδήλωση πολιτικής καθυστέρησης και έλλειψης σεβασμού σε όσους πλήττονται από τις φωτιές. Όλα έχουν την ώρα τους…
Όπως είπε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου όταν επιχειρούμε, σιωπούμε. Η ίδια κατήγγειλε ότι τα δελτία τύπου, τα τιτιβίσματα, τα ποσταρίσματα προσβάλλουν τους πολίτες, τους πυροσβέστες που παλεύουν άυπνοι και όσους μετέχουν στην πολιτική προστασία.
Κόμματα και  ολιτικοί  της αντιπολίτευσης, που δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό στις προσπάθειες πυρόσβεσης,  προσπαθούν  να διογκώσουν το πρόβλημα, σα να χαίρονται που δημιουργήθηκε και βρήκαν κάτι για αντιπολίτευση.  Εντάσσουν τις πυρκαγιές το πολιτικό τους οπλοστάσιο και αδιαφορούν για τις προσπάθειες όσων μετέχουν  στην πυρόσβεση.
Καμία κομματική οργάνωση νεολαίας δεν εμφανίσθηκε στις περιοχές που επλήγησαν για να προσφέρει βοήθεια. Η οργάνωση κανενός κόμματος δεν κινητοποιήθηκε για να ανακόψει την επέλαση του πυρός.
Οι ηγεσίες τους  -κρυμμένες σε κάποιες παραλίες – με τη συνδρομή επικοινωνιολόγων και των ευφυολόγων αεριτζήδων από τα γραφεία τύπου, βομβάρδισαν την επικαιρότητα με αντικυβερνητικές ανακοινώσεις. Όσο απλώνονταν η συμφορά τόσο έτριβαν τα χέρια τους.  Των οικιών ημών – των άλλων δηλαδή- εμπιπραμμένων, ημείς   ψάχνουμε για  ψήφους. Κατηφόρα.
Η αντιπολίτευση σαν να είναι η πρώτη φορά με καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα  ξέφυγε.  Ο Κυριάκος  από την Κρήτη, απέδωσε στις στάχτες σε κυβερνητική ανικανότητα  και μόλις την τρίτη μέρα κατάλαβε τι λέει και το άλλαξε στο «δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες».  Η Φώφη από τη Σκύρο πήρε τηλέφωνο τον αρχηγό της Πυροσβεστικής  για ενημέρωση, λες και  το πρόβλημα ήταν να μάθει από πρώτο χέρι. Ο Σταύρος τουιτάρισε κάτι εξυπναδούλες -κατά τη συνήθεια του… Δεν τους ενδιαφέρει το πρόβλημα. Σπεκουλάρουν και κερδοσκοπούν  από τις ξαπλώστρες. Και άσε  τους άλλους να καίγονται ή να παλεύουν με τις φλόγες και τα μποφόρ.
Κανείς  δεν παρότρυνε κανέναν να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος πρακτικά. Κανείς δεν κινητοποίησε κανέναν στις περιοχές της πύρινης καταστροφής.  Θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αναχαίτιση της συμφοράς, όπως μπορούσαν ή απλώς να σιωπήσουν.  Ο Μητσοτάκης  κατέφυγε  στην …Παναγία για να «αντλήσει δύναμη».
Πρώτα όφειλαν όλοι να συντρέξουν  τους πλητόμενους και μετά να αναζητήσουν ευθύνες  όπου υπάρχουν. Να μιλήσουν για τους μηχανισμούς  πρόληψης και τα μέσα καταστολής. Να μιλήσουν για τις ελλείψεις σε προσωπικό  που δεν μπορεί να προσληφθεί γιατί η χώρα βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία.  Αλλά να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με μέτρο και σύνεση.  Η αντιπυρική προστασία δεν είναι υπόθεση δυο χρόνων.
Δεν καίνε οι Συριζαίοι τη χωρα. Εδώ και πολλές δεκαετίες κάθε καλοκαίρι υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Και η Ελλάδα  δεν είναι η μόνη -συμβαίνει στην  Ευρώπη ή την Αμερική. Αλλά πουθενά η αντιπολίτευση δεν εκμεταλλεύεται ακόμη και τις στάχτες. Κανείς δεν ζητάει την παραίτηση του υπουργού την ώρα που προσπαθεί να συντονίσει τις δυναμεις που διαθέτει η χώρα.
Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται διαρκώς πίσω από την άκαιρη επιθετικότητα της αντιπολίτευσης. Πρώτα ήλπισε στην καλή της τύχη που δεν την είχε. Δεν έκανε καμία εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού, δεν  προσπάθησε να δημιουργήσει τοπικές εθελοντικές ομάδες, δεν έδωσε έγκαιρα οδηγίες στους κατοίκους.  Λεφτά για περισσότερη πυροπροστασία δεν έχει, αλλά  δεν χρειάζονται όλα λεφτά. Σε τελευταία ανάλυση στην πρόληψη περισσότερη ευθύνη έχει η Αυτοδιοίκηση, από τις κυβερνήσεις.
Όταν  ξέσπασαν οι πυρκαγιές , πιεζόμενη και από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ τόριξε στη δαιμονολογία.  Άρχισε να διακινεί υπόνοιες για σκόπιμους και συντονισμένους εμπρησμούς, χωρίς να προσκομίζει κανένα στοιχείο. Άνοιξε η ίδια τη συζήτηση που  δεν οδηγεί πουθενά.  Τι να πουν στην Πορτογαλία, που έχουν 250 μέτωπα ταυτόχρονα αυτές τις ημέρες;  Οι πυρκαγιές χρειάζονται σβήσιμο, όχι ερμηνεία.
Οι συμπεριφορές κομμάτων και πολιτικών αυτές τις ημέρες ήταν τριτοκοσμικές.  Η κυβέρνηση κατέφυγε σε παλιές συνταγές για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από μια καταστροφή την οποία προφανώς δεν προκάλεσε η ίδια και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν χρησιμοποίησε ό,τι έχει στη διάθεσή της….
Αλλά η αντιπολίτευση ξεπέρασε τον εαυτό της, δίνοντας ρεσιτάλ ανευθυνότητας  για να πολεμήσει την κυβέρνηση την ώρα που εκ των πραγμάτων ήταν απασχολημένη στο έλεγχο του φαινομένου.  Δεν λειτουργούν έτσι σε κρίσιμες στιγμές τα σοβαρά κόμματα. Οι πυρκαγιές δεν προσφέρονται για ατάκες και σχολιασμούς εκ του ασφαλούς.
Όταν ο άλλος καίγεται -και ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί, όπως μπορεί, να τον ανακουφίσει,  το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι να προσπαθεί να του υποβάλει την ιδέα ότι η κυβέρνηση τον έκαψε. Ισοδυναμεί με  χτύπημα κάτω από τη μέση.
Οι ευθύνες που ασφαλώς εξ αντικειμένου έχει μια κυβέρνηση θα συζητηθούν στην ώρα τους. Και δεν είναι ευθύνες μιας χρονιάς, πάνε πολύ πίσω- και εκτείνονται και στους ΟΤΑ και τους πολίτες.
Τι πήγε καλά και τι όχι στην πρόληψη και την επιχειρησιακή οργάνωση θα  συζητηθεί μετά. Συνιστά μικροπρέπεια να το αναδεικνύει κάποιος με φόντο τις φλόγες  για να υποδαυλίζει αντικυβερνητικά αισθήματα στον πληθυσμό.
Περισσότερο και από τα κομματικά στελέχη  στην ελεεινή εικόνα των ημερών -την ώρα που χρειάζεται ψυχραιμία και κινητοποίηση-  συνέβαλαν κάποια ΜΜΕ και ορισμένοι δημοσιογράφοι που παρέμειναν σε διατεταγμένη υπηρεσία ακόμη και τις ώρες που κινδυνεύαν άνθρωποι.
Προέβαλαν καταγγελίες χωρίς καμία τεκμηρίωση, ανώνυμες σε πολλές περιπτώσεις, έκαναν ωμή αντικυβερνητική προπαγάνδα και κρύβονταν πίσω από  πλητόμενους  πολίτες -που  είχαν το πρόβλημά τους και μπορούσαν να πουν και μια κουβέντα  παραπάνω- για να  προβάλλουν ότι δεν υπάρχει συντονισμός και οργάνωση, ότι όλα βαρύνουν την κυβέρνηση. Από τα κλιματιζόμενα γραφεία τους προσπαθούσαν να υποβάλουν το ότι σχεδόν η κυβέρνηση προκάλεσε τις πυρκαγιές.
Ενώ οι ρεπόρτερς των ΜΜΕ από τα μέτωπα των πυρκαγιών μετέδιδαν με κόπο και αξιοπιστία όσα συνέβαιναν, κάποιοι αναλυτές και οι σχολιαστές τα διαστρέβλωναν και τα αλλοίωναν για να φέρουν στα-αντικυβερνητικά-  μέτρα τους, επιλέγοντας και  συνομιλητές τους με ανάλογα κριτήρια.
Αυτό είναι ανέξοδη κριτική σε βάρος ενός κόμματος και υπέρ ενός άλλου. Δεν είναι  ενημέρωση. Και μετά απορούν γιατί ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στα συγκεκριμένα ΜΜΕ.
Η ανωριμότητα που έδειξαν και αυτή τη φορά το πολιτικό και το μιντιακό σύστημα δεν είναι καινούργια. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο βασικός τροφοδότης των προβλημάτων της βρίσκεται στο εσωτερικό. Βάζει τα χέρια της και βγάζει τα μάτια της  από τη στιγμή που δεν υπάρχει στοιχειώδης συναίσθηση  της πραγματικότητας  από τα κόμματα και τα ΜΜΕ.
Όταν οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε μπροστά στις πυρκαγιές και όταν το μιντιακό σύστημα προσπαθεί να προσφέρει υπηρεσίες σε κόμματα και όχι στην ενημέρωση των πολιτών, μπαίνουν αυτοβούλως στο δρόμο που καίει την πολιτική και την ενημέρωση.

Η αναφορά – βόμβα στον σκληρό δίσκο των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2007

Tuesday August 15th, 2017 04:38:47 PM

 

Αυτή είναι η επίμαχη αναφορά στα περιβόητα Intelligence Reports τα οποία βρέθηκαν στο αρχείο του καθάρματος. Όπως βλέπετε το κείμενο, αναφέρεται ως «επιστολή που έλαβαν δεξιά υψηλόβαθμα στελέχη», μετά την αναγγελία των πρόωρων εκλογών…
Πέραν από οποιεσδήποτε φτηνές δικαιολογίες, το κατάπτυστο αυτό κείμενο είναι
ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Είναι η αναγγελία δολοφονίας ολόκληρων οικογενειών που κάηκαν στις πυρκαγιές. Είναι η αναγγελία της δολοφονίας της Ελληνικής Φύσης. Η προαναγγελία της ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΑΜΑΧΩΝ που έγινε στην Ελλάδα σε καιρό ειρήνης.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:
  • Είναι δυνατόν να υπήρχε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ «στέλεχος» που να έλαβε αυτή την επιστολή και να μην πήγε απ’ ευθείας στον εισαγγελέα; Ιδιαίτερα μετά τον εφιάλτη εκείνου του καλοκαιριού;
  • Ποιός νοσηρός εγκέφαλος συνέταξε αυτό το ανοσιούργημα και ποιός ανέλαβε την αποστολή του (εάν ισχύει η «δικαιολογία» των ναζιστικών καθαρμάτων).
  • Μα το κυριότερο: Εδώ φαίνεται ότι δεν ήταν ούτε ο «στρατηγός άνεμος» ούτε η υπερθέρμανση του Κατακόλου. Αυτό δεν είναι δελτίο πρόγνωσης καιρικών συνθηκών αλλά προκήρυξη ενός φρικτού εγκλήματος. Εδώ οφείλει όλο το πολιτικό σύστημα να πάρει θέση και να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Εδώ με κάθε τρόπο, πρέπει να βρεθεί ο συγγραφέας αυτού του κειμένου έστω και αν χρειαστεί να γίνει με λαϊκή πρωτοβουλία. Να ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να ομολογήσει. Με κάθε τρόπο, να αποκαλύψει κάθε ένα βρωμερό υποκείμενο που ζει προστατευμένο μέσα στην χλιδή του ναζιστικού χρήματος, στις φτερούγες του κάθε Χριστοφοράκου, του κάθε καθάρματος που διαλύει και δολοφονεί ως πειθήνιο όργανο των ελίτ του πλούτου και του εξουσιασμού.
Δεν είναι θέμα «τιμωρίας των μιζαδόρων». Πλέον γίνεται θέμα της ίδιας μας της ύπαρξης. Της ευθύνης απέναντι στους νεκρούς, στους αγέννητους, στο αίμα που χύθηκε διαχρονικά για την λευτεριά σε αυτόν τον τόπο.
Το οφείλουμε στη μάνα που έλιωσε μέσα στις φλόγες αγκαλιά με τα παιδιά της. ΠΟΥ; Στην Ελλάδα του 2007.
Το οφείλουμε στους Ήρωες του Μιστρου Ευβοίας. Οφείλει κάθε Έλληνας ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ. (Διαβάστε: Οι ήρωες της Γης και τα ανθρώπινα απορρίματα)
«Όταν όμως είδε τη Φωτιά να τρώει τη Γη που τον ανέθρεψε, τη Μάνα του, σκίρτησε μέσα του η αιώνια κληρονομιά. Δεν συνέχισε το φραπέ των διακοπών. Πήδησε μέσα στα πουρνάρια αρπάζοντας τη μάνικα του πυροσβεστικού που κόλωνε να ζυγώσει τις φλόγες.
Με μια έκσταση. Μάτια πιο πυρωμένα από τη φωτιά. Μη μασάτε ρε! ούρλιαξε. Αυτεγερσία. Άντρας, Άνθρωπος, Ημίθεος. Τα μαλλιά του έπιασαν φωτιά αλλά αυτός εκεί: Δωσμου κι’ άλλο!   Εν Θεώ Ουσία που δαιμόνισε τους πάντες. Ένστολους, τεμπέληδες, μικρά παιδιά. Ευδαιμονία το λένε στο χωριό μου Τρεμόπουλε. Μπορεί να ζήσεις, να πεθάνεις, να σημαδευτείς αλλά πλέον γίνεσαι Ευδαίμων.»
ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΩΡΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
ΠηγήProcessed request in 0.79543 seconds.

Αφήστε ένα σχόλιο