Home » Σχόλια

In the mind of Harry Klynn

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟ 1999

Last feed update: Friday March 24th, 2017 11:48:54 AM

ΓΕΡΟΥΝ, ΚΡΑΤΑ ΓΕΤΑ....

Wednesday March 15th, 2017 11:48:05 PM

Μεγάλος χαμένος των Ολλανδικών εκλογών το κόμμα του Ντάισεμπλουμ

 

 Καταποντίστηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και το κόμμα του στην Ολλανδία. Τους μαύρισαν κυριολεκτικά. Αν δεν το καταλαβαίνουν, τους το λέει το ταπεινό Ολυμπία:  Η βαριά ήττα του κόμματος των εργατικών στην Ολλανδία και του κορυφαίου στελέχους τους Ντάισελμπλουμ οφείλεται στο ότι ο Ντάισελμπλουμ κατάντησε ορντινάντσα του Σόιμπλε  Και φερέφωνο των γερμανικών συμφερόντων.

Ώς και οι ολλανδοί δεν ανέχονται την υποτέλεια στους Γερμανούς. Αυτά ας τα καταλάβει ο Κυριάκος και το κόμμα του.

Διαδώστε το!


Το ψέμα του Άδωνη Γεωργιάδη

Tuesday March 14th, 2017 05:32:08 AM
    
   

Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην προσπάθειά του δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και συγκεκριμένα ότι έξι μέρες πριν φύγει από το Υπουργείο Υγείας, εξαφάνισε μια έκπτωση που αφορούσε τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) ανεβάζοντας τις λιανικές τιμές.
Ο Γεωργιάδης ψευδώς στην απάντησή του, λέει πως η μεθόδευσή του είχε ως αντίβαρο τα rebate (εκπτώσεις) στις φαρμακοβιομηχανίες. Μόνο που ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν υπέγραψε καμιά απόφαση για rebate. Τέτοια απόφαση υπογράφτηκε στις 14 Αυγούστου 2014, από τον μετέπειτα υπουργός Υγείας, Μάκη Βορίδη, και στο υπουργείο αναζητούν ακόμη, μάλιστα, αν, τελικά, ίσχυσε ποτέ. Άρα ο Γεωργιάδης υπέγραψε απλώς να καταργηθεί η έκπτωση 13% και κανένα rebate.


                                    
Το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ψεύδεται, αποκαλύπτεται και από έγγραφο του ΕΟΠΥΥ με ημερομηνία στις 14 Σεπτεμβρίου 2014, έγγραφο στο οποίο αναφέρεται σαφώς ότι: «για τα φαρμακευτικά προϊόντα της παρ. 2 του άρθρου 12 του Ν. 3816/2010 (ΦΥΚ), όπως τροποποιημένος ισχύει, που χορηγούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία δεν εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τα rebates και τις εκπτώσεις των φαρμακείων».
Ακόμα περιμένουμε λοιπόν την αληθινή απάντηση από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, διότι άλλο rebate κι άλλο debate...
Πηγή: documentonews.gr  

Δεν υπάρχει Γεωργιάδης. Ο Μητσοτάκης είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος.

Sunday March 12th, 2017 07:40:00 PM

ΥΠΕΓΡΑΨΕ REBATE Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗ NOVARTIS Η ΟΧΙ;

Διότι αυτή είναι η δικαιολογία που έδωσε ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης ώστε να καλυφθεί από τα όσα του καταλογίζει η εφημερίδα Ντοκουμέντο. 

 Εσείς κύριε Μητσοτάκη υπήρξατε υπουργός της κυβέρνησης αυτής που δια χειρός Γεωργιάδη υπέγραψε αυτή την συμφωνία την οποία καρπώθηκε η Novartis.  Οφείλετε λοιπόν να γνωρίζετε εάν είχε υπογραφεί Rebate όπως υποστηρίζει ο κύριος Γεωργιάδης.

Εάν λοιπόν ο Γεωργιάδης λέει ψέματα, τότε ο Μητσοτάκης είναι συνένοχος  και εξ’ ίσου υπόλογος.  Εάν λοιπόν ο Μητσοτάκης δεν απαιτήσει άμεσα από τον Γεωργιάδη να τεκμηριώσει τα λεγόμενα του, γεγονός που γίνεται με την παράθεση μίας απλής υπουργικής απόφασης του, τότε είναι απλώς ο άξιος αρχηγός του Γεωργιάδη.

Και ο ελληνικός λαός δεν έχει το ακαταλόγιστο. Είναι πολύ εύκολο να καταλάβει και ο πλέον ηλίθιος πόσα εκατομμύρια έχει μοιράσει η Novartis στα κανάλια για να καλύψει το σκάνδαλο. Άρα δεν δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε, όταν πάει στην κάλπη, και να ψηφίσει το φύλαρχο των απατεώνων Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Πηγή


Γαληνός: «Ανάσα το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης για τα νησιά του Αιγαίου»

Sunday March 12th, 2017 02:52:37 AM

LESVOS MIGRANTS


Την εφαρμογή ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ για τα νησιά του βορείου Αιγαίου και αντίστοιχο και ισόποσο για τα νησιά του νοτίου Αιγαίου αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση. Προς τούτο και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, επισκέπτεται την προσεχή Δευτέρα 13 Μαρτίου, τη Λέσβο.
Το πρωί της Δευτέρας (13/3), ο κ. Χαρίτσης θα συναντηθεί με το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και την περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, με θέμα αυτό το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των 25 εκατομμυρίων ευρώ για τα νησιά του βορείου Αιγαίου αλλά και τις συνολικότερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομίας για τη Λέσβο και το βόρειο Αιγαίο συνολικά. Το απόγευμα, ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού και με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες ενώ θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στο νησί με κεντρική ομιλία σε ανοιχτή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λέσβου, στις 7.30 το βράδυ.
Ο κ. Σπύρος Γαληνός μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για αυτό το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης εξήρε τη σημασία του ως πρόγραμμα ανάσα για τα νησιά και τις οικονομίες τους. Ενώ αναφέρθηκε και σε άλλο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που θα αφορά τα νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση το οποίο τέθηκε στο τραπέζι σε πρόσφατη επίσκεψη των δημάρχων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω στις Βρυξέλλες. «Άμεση, λέει ο κ. Γαληνός, ήταν η απάντηση του κ. Γιούνκερ καθώς ενημέρωσε προσωπικά την επίτροπο Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και τόνισε ότι η Επίτροπος θα επισκεφθεί προσωπικά τα νησιά ώστε να ηγηθεί της προσπάθειας αυτού του προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε νησί ξεχωριστά».
Ευρωπαϊκές πάντως πηγές έκαναν γνωστό στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση ή υπόσχεση να δοθεί στα πέντε νησιά, το ποσόν των 50 εκατομμυρίων ευρώ, ευρωπαϊκών χρημάτων, πέραν των ήδη υφισταμένων από τις εγχώριες ελληνικές πηγές και το οποίο ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση. Οι ευρωπαϊκοί πόροι διατίθενται μέσω ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος 2014-2020 και χορηγούνται μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων, καθώς και ένα δισ. επιπλέον το οποίο δικαιούται η Ελλάδα, αφ΄ ότου ελήφθησαν υπόψιν τα στατιστικά στοιχεία μετά την κρίση. Αυτά τα χρήματα μπορεί η κυβέρνηση να τα κατευθύνει και στα νησιά. Επίσης τα νησιά μπορούν να επωφεληθούν από τα μεταναστευτικά ευρωπαϊκά ταμεία, τονίζουν οι Ευρωπαϊκές πηγές.

Στην Ευρώπη

Πολλά πάντως ήταν τα θετικά αποτελέσματα και οι υποσχέσεις που έλαβαν οι πέντε δήμαρχοι των νησιών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου, οι οποίοι επισκέφθηκαν τις Βρυξέλλες κατόπιν πρόσκλησης του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Σύμφωνα με τον κ. Γαληνό, το δίκτυο των πέντε δημάρχων του ανατολικού Αιγαίου έχει πλέον ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνο σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αλλά και για ζητήματα που αφορούν την ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική. Όπως σημειώνει ο κ. Γαληνός, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους είπε πως «είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη συνομιλεί απευθείας με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, όμως πιστεύουμε στα οφέλη της και θα τη συνεχίσουμε».
Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Γαληνού στο ΑΠΕ – ΜΠΕ «ο πρόεδρος της Επιτροπής καθώς και αρμόδιος Επίτροπος για θέματα ασύλου και μετανάστευσης άκουσαν την κριτική, τις παρατηρήσεις αλλά και τις προτάσεις των δημάρχων σε ότι αφορά την τοπική διαχείριση της κρίσης λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και προβλήματα του κάθε νησιού. Παράλληλα, αναφέρθηκαν στη σταθερή πρόοδο που έχει σημειωθεί στο θέμα της αποσυμφόρησης έπειτα από τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του σχεδίου Μάρτιν Βέρβει. Επίσης, σε ενημέρωση που ακολούθησε σχετικά με τη μέχρι σήμερα χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα έγινε αναφορά στην οικονομική βοήθεια από Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».
Τέλος, λέει ο κ. Γαληνός «άλλη μια θετική είδηση από τη συνάντηση των δημάρχων στις Βρυξέλλες αποτελεί η παράταση του προγράμματος διευκόλυνσης θεώρησης βίζας για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το γεγονός αυτό, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία πλήττεται σημαντικά η τουριστική κίνηση, θα διατηρήσει το σταθερά υψηλό κύμα Τούρκων τουριστών, οι οποίοι ενισχύουν τις τοπικές νησιωτικές οικονομίες. Δεδομένης, της αρχικής αρνητικής διάθεσης της επιτροπής να συνεχίσει το πιλοτικό πρόγραμμα και της νομικής και γραφειοκρατικής δυσκολίας που ενέχει κάτι τέτοιο, αυτό, καταλήγει ο δήμαρχος Λέσβου, δείχνει ξεκάθαρα την διάθεση της Επιτροπής να ανταποκριθεί στα αιτήματα του δικτύου των δημάρχων».

 |  Newsroom

Ο Ντράγκι αντιστέκεται στις πιέσεις για περικοπές του QE

Friday March 10th, 2017 03:12:05 AM

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την ΕΚΤ - Τι ζητά το Βερολίνο

Δεν επεφύλαξε κάποια έκπληξη η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της στα ιστορικά μηδενικά επίπεδα, επαναλαμβάνοντας την διάθεση της να παραμείνουν στα τρέχοντα ή ακόμη χαμηλότερα επίπεδα για μεγάλη χρονική περίοδο, «πολύ μεγαλύτερη του χρονικού ορίζοντα των αγορών ομολόγων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε επίσημη ανακοίνωση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, αναμένεται η επίσημη ομιλία του Μάριο Ντράγκι από την οποία οι επενδυτές ευελπιστούν πως θα λάβουν έξτρα λεπτομέρειες για την συνέχιση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Έντονες είναι εξάλλου οι πιέσεις, ιδιαίτερα από το Βερολίνο για παύση του προγράμματος χαλάρωσης κλπ.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι το πρόγραμμα αγορών ομολόγων θα διαμορφωθεί στα 80 δισ. μέχρι τα τέλη του μήνα και στα 60 δισ. ευρώ μηνιαίως από τον Απρίλιο ως τα τέλη του 2017 ή και πέραν του διαστήματος αυτού, εάν χρειαστεί και πάντως, έως ότου το Διοικητικό Συμβούλιο διαπιστώσει μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού η οποία να είναι συμβατή με την επιδίωξή του για τον πληθωρισμό.

Οι καθαρές αγορές θα πραγματοποιούνται παράλληλα με την επανεπένδυση ποσών από την εξόφληση τίτλων που έχουν αποκτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος APP κατά τη λήξη τους. Εάν οι προοπτικές καταστούν λιγότερο ευνοϊκές ή οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες παύσουν να υποστηρίζουν την περαιτέρω πρόοδο προς μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει έτοιμο να αυξήσει το μέγεθος και/ή τη διάρκεια του προγράμματος.ε την επανεπένδυση ποσών από την εξόφληση τίτλων που έχουν αποκτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος APP κατά τη λήξη τους.

Εάν οι προοπτικές καταστούν λιγότερο ευνοϊκές ή οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες παύσουν να υποστηρίζουν την περαιτέρω πρόοδο προς μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει έτοιμο να αυξήσει το μέγεθος και/ή τη διάρκεια του προγράμματος, αναφέρει η απόφαση.Processed request in 0.59536 seconds.

Αφήστε ένα σχόλιο