Home » Σχόλια

In the mind of Harry Klynn

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΤΟ 1999

Last feed update: Saturday January 21st, 2017 04:24:53 AM

Ντόρα Μπακογιάννη για Θέμο Αναστασιάδη: «Εκβιάζει από επιχειρηματίες μέχρι πολιτικούς»

Saturday January 21st, 2017 03:36:15 AM


Είναι η εποχή που η Ντόρα Μπακογιάννη έχει ιδρύσει και ηγείται της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Σε μία εκδήλωση του κόμματος πραγματοποιεί εκτενή αναφορά στον εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Θέμο Αναστασιάδη, τον οποίο κατηγορεί ότι εκβιάζει πολιτικούς και επιχειρηματίες...

Μιλάει ακόμη για την περιφορά των 5 εκατ. ευρώ στην Ευρώπη σε σακούλες που περιείχαν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και διερωτάται γιατί κανένας δεν ρώτησε τον λαλίστατο σήμερα εκδότη "Καλά ρε φίλε, που τα βρήκες τα λεφτά;"

Δείτε το βίντεο:
Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ...

Saturday January 21st, 2017 01:37:42 AM


Ο Λεβέντης απειλεί :«Θα εκτοπίσουμε 200,000 αργόμισθους Δημοσίους Υπαλλήλους. Είναι νεκρό φορτίο» Για να μιλάει για «νεκρό φορτίο» ο «πρόεδρας» κάτι παραπάνω από ’μένα κι από ‘σ’ένα πρέπει να ξέρει… ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ…

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΔΑΚΕ ΤΩΝ ΤΑΞΙ! Πρωτοφανής, ομόφωνη απόφαση…

Friday January 20th, 2017 02:25:55 PM

img_2980

Το μουτζούρωμα της ιδεολογικής ταυτότητας της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Στην παράταξη, που υποτίθεται ότι εκφράζεται μέσα από τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό (αυτό ορίζει η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος) προσχώρησε ‘’η Δράση’’ και ο Θοδωρής Σκυλακάκης.

Και μάλιστα με συγκεκριμένη αποστολή όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την προσέλκυση επενδύσεων & προώθηση της εξωστρέφειας των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων. Ας υπενθυμίσει κάποιος στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ότι το προηγούμενο πέρασμα της από την κυβέρνηση, σκότωσε την επιχειρηματικότητα και έκλεισε το δρόμο σε νέες επενδύσεις. Όσο για τις Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις φρόντισε να τις εξαφανίσει με συνοπτικές νεοφιλελεύθερες διαδικασίες.

Τα πρόσωπα με τα οποία στελεχώνει την παράταξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ήδη απορριφθεί από το σύνολο του ελληνικού λαού. Λάτρεις του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικών μονοπωλίων έβαλαν τις μάσκες και μας συστήνονται ως μεταρρυθμιστές και εγγυητές ανάκαμψης της οικονομίας. Μάλλον ήρθαν λίγο νωρίτερα οι απόκριες. Σε αντίθεση με την ειλικρινέστατη τοποθέτηση του κ. Κουτσούμπα που μίλησε για κοινωνικοποίηση της εκμετάλευσης της αγροτικής γης, δηλαδή κρατικά μονοπώλια, η Νέα Δημοκρατία κρύβει την αλήθεια, η οποία είναι αναμφισβήτητη. Στόχος είναι η κυριαρχία των ιδιωτικών μονοπωλίων.
Εμείς, ως ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ δεν χωράμε και δεν θέλουμε να χωράμε σε αυτό το νεοφιλελεύθερο παραμύθι. Χαρούμενα όνειρα ,με εφιαλτικά πρόσωπα δεν υπάρχουν. Κατεβαίνουμε από το ‘’τρένο της Χαλιμάς’’, που τρέχει στις ίδιες ράγες που έτρεξε και το ΠΑΣΟΚ ( σμίκρυνση και μονοψήφιο νούμερο στις εκλογές). Συνένοχοι σε αυτό το ιδεολογικό έγκλημα δεν θα γίνουμε. Ούτε συνοδοιπόροι στη πορεία θανάτου(της κοινωνίας) που ετοιμάζετε. .Η δική μας ΔΡΑΣΗ , η δική μας ΘΕΣΗ είναι δίπλα στην ελληνική κοινωνίαπου υποφέρει. Κι εκεί θα μείνουμε. Μαζί της θα παλέψουμε, αππορίπτοντας κάθε Συμφωνία Νεοφιλελεύθερης Αλήθειας . Απορίπτοντας κάθε πολιτική που καταλήγει σε μονοπώλια, είτε κρατικά, είτε ιδιωτικά.

Αν στη σημερινή Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν ακόμη βουλευτές ή στελέχη που δεν μολύνθηκαν με τον ιό του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, ας βγουν τώρα μπροστά κι ας πουν την πραγματική αλήθεια στην ελληνική κοινωνία. Εκτός κι αν η αξία (παχυλός μισθός και άλλα προνόμια) της βουλευτικής έδρας είναι πιο σημαντική…

Εμείς – ακόμη κι αν μείνουμε μόνοι μας- θα παραμείνουμε πιστοί στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας και στις αξίες που μας μετέδωσε. Δεν θα κάνουμε τη χάρη στη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να παραμείνουμε απαθείς στο δόγμα τους ‘’ Ψήφισε και μη ερεύνα’’.

Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι Νέα Δημοκρατία χωρίς πολιτικές ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού είναι ένα άλλο κόμμα. Όχι το δικό μας. Θέλουμε πίσω τη δική μας Νέα Δημοκρατία. Την αυθεντική , όχι την αποκριάτικη.

Το κείμενο συντάχθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΥΜΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

epikairo.com


Ο Τραμπ και οι ανιστόρητες επιλογές του διδύμου Μέρκελ - Σόιμπλε

Friday January 20th, 2017 02:17:37 AM

           

Τελικά ο νέος Αμερικανός πρόεδρος άνοιξε εν μέρει τα χαρτιά του, μια εβδομάδα πριν την επίσημη παραλαβή της εξουσίας, της μεγαλύτερης στον σύγχρονο κόσμο. Και τι δεν είπε στην κοινή συνέντευξή του στην γερμανική Bild και τους Times του Λονδίνου. Είπε: «Κατά βάση η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι το μέσον για την επίτευξη του στόχου της Γερμανίας!» Κάτι που κανείς ηγέτης δεν είχε τολμήσει να το διατυπώσει δημοσίως. Και συνέχισε: «Για τις ΗΠΑ, δεν παίζει κανέναν ρόλο το εάν η ΕΕ είναι ενωμένη ή διχασμένη. Ποτέ δεν πίστεψα ότι έχει κάποια σημασία. Κοιτάξτε, η Ε.Ε. δημιουργήθηκε εν μέρει για να χτυπήσει το εμπόριο των ΗΠΑ, έτσι δεν είναι; Επομένως το ίδιο μου κάνει εάν είναι διχασμένη ή ενωμένη, για μένα αυτό δεν παίζει κανέναν ρόλο». Αφού όμως ο πρόεδρος ρωτάει αν είναι έτσι, οφείλουμε να απαντήσουμε ότι, εν μέρει, δεν είναι έτσι. Και αυτό διότι οι ΗΠΑ ευλόγησαν τη συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών κυρίως για να αποσβεστούν οι διαφορές Βρετανίας, Γαλλίας με την Γερμανία που προκάλεσαν δύο παγκοσμίους πολέμους. Παράλληλα καθώς η ομπρέλα του ΝΑΤΟ έδενε τη δυτική Ευρώπη στρατιωτικά, εξασφαλιζόταν και ο ρόλος του αναχώματος απέναντι στην ΕΣΣΔ και τους δορυφόρους της.
Όμως τώρα τα πράγματα ανατρέπονται αφού ο πρόεδρος Τράμπ είναι έτοιμος να πάρει την ομπρέλα του ΝΑΤΟ και να φύγει. Επί το ακριβέστερο, καθώς επανέλαβε ότι θεωρεί το ΝΑΤΟ «παρωχημένο θεσμό», διαμηνύει κυρίως στη Γερμανία και τη Γαλλία, ότι αν θέλουν το ΝΑΤΟ τότε θα πρέπει να το πληρώνουν μόνοι τους. Και αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι δεν είναι επιλογή του να αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως ιστορικό κίνδυνο διότι έτσι είχε αποφασίσει το βαθύ σύστημα των ΗΠΑ, κάτι που βόλευε αφάνταστα και το στρατιωτικό - βιομηχανικό σύμπλεγμα να έχει χρυσές δουλειές και μεγάλα κέρδη.
Πανικός στο Βερολίνο πανικός και στις Βρυξέλλες, όπου η τεράστια γραφειοκρατία (ΕΕ και ΝΑΤΟ) αγωνιά για το επαγγελματικό της μέλλον. Πολύ περισσότερο που δεν γνωρίζουμε εάν η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ έχει σαν αποτέλεσμα και διαφορετικές πλέον επιλογές στον τομέα της Ευρωπαϊκής ασφάλειας. Αν μάλιστα η Γερμανία επιχειρήσει να επωφεληθεί και να σπάσει την απαγόρευση που έχει επιβληθεί μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και θελήσει να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις της, τότε οι νικήτριες δυνάμεις του παγκοσμίου πολέμου, ΗΠΑ, Βρετανία και Ρωσία θα έχουν το νόμιμο δικαίωμα να αντιδράσουν, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ευρωπαϊκή συνοχή.
Στο Βερολίνο οι ατάκες Τραμπ για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προκάλεσαν ταραχή στην οικονομική ελίτ. «Είμαι υπέρμαχος του ελευθέρου εμπορίου, αλλά θα πρέπει να είναι ένα έξυπνο εμπόριο για να μπορεί να λέγεται θεμιτό. Θα έλεγα λοιπόν στην BMW, εάν κατασκευάζετε ένα εργοστάσιο στο Μεξικό και θέλετε να πουλήσετε αυτοκίνητα στις ΗΠΑ χωρίς να καταβάλετε φόρο 35%, τότε ξεχάστε το», τόνισε με τσαμπουκά ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, ενώ από τις αιχμές του δεν γλίτωσε ούτε η Μερσεντές. Και ακόμα δεν έχουμε δει να ξεδιπλώνεται το σχέδιο της εξωτερικής πολιτικής της νέας Αμερικανικής ηγεσίας. Διότι, για παράδειγμα, εάν ο Τραμπ άρει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η Γερμανία τις συνεχίσει, θα δούμε τις αμερικανικές επιχειρήσεις να καλύπτουν το κενό που έχουν αφήσει οι Γερμανικές στην μεγάλη Ρωσική αγορά στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.
Και τι κάνει το Βερολίνο και ειδικότερα η κυρίαρχη μέχρι στιγμής γερμανική δεξιά για να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συνοχή; Όχι μόνο δεν κάνει τίποτα, αλλά επιλέγει να κάνει επίδειξη δύναμης στις άλλες πολιτικές οικογένειες του ευρωπαϊκού χάρτη. Έτσι παραβιάστηκε για πρώτη φορά ο άτυπος κανόνας κατανομής των κορυφαίων θέσεων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μετά τους κεντροδεξιούς Γιούγκερ και Τουσκ την κενή θέση που άφησε ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς την διεκδίκησε και την κέρδισε η δεξιά, προκαλώντας μεγάλες ανησυχίες.
Εκτιμώ ότι, πολύ πριν τις γερμανικές εκλογές ο μεγάλος συνασπισμός Δεξιάς και Σοσιαλιστών που κυβερνάει τη χώρα δεν θα αντέξει μέχρι το Φθινόπωρο. Εκτός εάν το κόμμα του Ζ. Γκάπμπριελ έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει πολιτικά. Η κατάσταση στην Ευρώπη και οι κίνδυνοι που απειλούν την Ένωση, υπερβαίνουν τα κομματικά όρια και τα στενά πολιτικά συμφέροντα. Αν το τόξο της κεντροαριστεράς στη Γερμανία, δεν αντιληφθεί τους κινδύνους και δεν ενημερώσει τον γερμανικό λαό για τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν για τη χώρα και την Ευρώπη από τις ανιστόρητες διαλυτικές επιλογές του διδύμου Μέρκελ - Σόιμπλε, θα βρεθούμε προ πολύ δυσάρεστων εκπλήξεων. Και το νέο ιστορικό έγκλημα των γερμανικών ελίτ, θα είναι η διάλυση της ΕΕ.
Πηγή

Τα ύστερα του ΚΟζΜΟΥ! Η Φώφη είπε «Εσεις φέρατε το ΔΝΤ» ! Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε προβιά και μας δουλεύει! (βίντεο)

Thursday January 19th, 2017 12:00:53 PM

fofi

Kαλά κ.Φώφη Γεννηματά, και ο Γιώργος Παπανδρέου τι έκανε στο Καστερολόριζο το 2010;
ΚΑΜΙΑ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΘΡΑΣΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΜΠΕΝΑΡΙΟ, ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΤΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΨΕΥΔΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΝΑΝΟΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ... ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ Η  ΕΛΛΗΝΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ...Processed request in 0.76726 seconds.

Αφήστε ένα σχόλιο